bazilah abu hassan bazilah abu hassan: senior year is the best !!

Saturday, 10 March 2012

senior year is the best !!

As salam.

bile dah jadi senior,, seriously memang aku rase sangat best~
why??
kemon babe,, kau boleh buat banyak benda yang selama ni tak boleh sebab ada yang lagi senior dari engkau. 
but,, at the same time,, kau kene pikir pasal junior as well. apa yang patut mereka tengok dan apa yang mereka tak patut tengok. ni bukan soal nak jadi senior skema atau bajet bagus. ni pasal how you bring yourself as the elder and how you act like one.


BUT!
eksyelli,, aku bukan nak cerita pasal benda alah definition jadi senior. Aku nak berhikayat pasal minggu aktiviti kat sekolah aku. Well, minggu aktiviti ni best pasal kite tak payah masuk kelas akademik for a whole week!! Splendid right??


ookeey~
Aktiviti first yang aku paling suke is the talentime night. Malam ni memang ada macam macam show. Yang paling best bile senior boys naik buat show. Yes! Even yang pemalu gile bile bercakap macam dalam mulut tu ada emas setongkol pon naik stage. Semua buat muke poyo,, nyanyi nyanyi segala. Memang terkejut. Dah la aku juri. Sebagai insan yang lemah, aku tak mampu mengelak untuk menjadi seorang yang bias. Aku telah TERbias sebenarnya semasa memberikan markah. Sorry. Alasan berani buat show sebab last year. Semua sibuk nak buat memori. Yes. Dead true.


Then, ada mlam teater. Yang ni lagi best. Ramai fivers yag participate berlakon filem P.Ramlee. Pecah perut tengok. Even gusi yang memang duduk dalam mulut tu jadi kering bile dah mulut ternganga gelak 2 jam straight. Aku tukang tengok dan tukang gelak merangkap tukang sorak bile perlu. But, true. Memang best bile tengok fivers dah semua participate and berlakon selamba. Yang jadi senior memang paham perasaan ni. Memang paham.


Dan,, sangat sedih as well nak tinggal zaman kegemilangan senior ni. 
Bukan senang nak dapat bond friendship macam yang aku dapat sekarang. Bila dah duduk asrama penuh,, almost semua yang kau buat dengan orang yang sama. Study, makan, outing, prep, tido, riadah, mengumpat and the list go on. Memang payah nak cari dan memang kene hargai.

n.


p/s: some even said they rather give all their money to have the school days back!



2 loves:

hidayah zulkefli said...

why bazilah, u x join je shuffle dgn daus koya mlm tu. kan last year. buatlah memori....

bling bling said...

kalau i shuffle,, konpem2 ai mnang. for sure judge x tengok peserta lain. ye laa,,ai kan salah sorang judge~ muahaha~

 
Copyright © . All Right Reserved by bazilah abu hassan