bazilah abu hassan: March 2013

Wednesday, 27 March 2013

Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum peeps.

Okayy.Tak nak cakap panjang lebar. Sebab lepas banner ni, entri nya cukup panjang lebar. Sila terliur dan join. :D


 


Syarat syarat penyertaan.

1. Like facebook chantekdress (LINK FB CHANTEKDRESS)
2. Peserta hanya boleh menyertai salah satu sahaja, samaada melalui Facebook, atau melalui blog.


Bagaimana nak menyertainya?

Kategori Blog

1. Mula - mula, letak banner chantekdress di blog masing-masing. Make sure ada link ke blog chantekdress ya.
2. Buat satu entry bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!"
3. Dalam entry tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, hantarkan link blog (link entry GA) anda melalui email,chantekdress@gmail.com atau boleh comment pada link ini. Tetapi saya nasihatkan anda email sebab saya nak tahu butir-butir peribadi seperti nama dan phone number.  Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.



Kategori Facebook

1. Post satu status bertajuk "Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!", disertakan dengan gambar dan link blog chantekdress (http://chantekdress.blogspot.com/)
2. Dalam status tu, mula-mula copylah semua syarat penyertaan, banner, hadiah, info. Kemudian, story lah apa-apa tentang chantekdress. Sekiranya anda pernah membeli baju dari chantekdress, letakkan sekali gambar anda memakai baju tersebut dan itu akan dikira sebagai BONUS!
4. Selepas itu, copy atau printscreen status yang anda buat, dan hantarkan gambar print screen melalui email, chantekdress@gmail.com  . Sila sertakan butir peribadi anda. Sekiranya tiada butir peribadi, penyertaan anda akan terbatal.

Berikut ialah contoh print screen yang kami mahukan



Hadiah - Hadiah


Ok, kami akan berikan hadiah mengikut kategori. 

Hadiah untuk kategori blog

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85, fashion belt, Key Chain, satu hadiah misteri
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM85 dan fashion belt
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM60 dan fashion belt
4. Tempat keempat - Dress bernilai RM50
5. Tempat kelima - Fashion belt dan keychain


Hadiah untuk kategori facebook

1. Tempat pertama - Dress bernilai RM85 and fashion belt
2. Tempat kedua - Dress bernilai RM60
3. Tempat Ketiga - Dress bernilai RM50
4. Tempat keempat - Fashion belt dan keychain
5. Tempat kelima - Fashion belt


Tahukah anda, kenapa untuk kategori facebook, hadiahnya agak berbeza dengan kategori blog? 
Sebabnya, tidak semua orang boleh lihat status yang anda postkan.. Jadi, hadiah pun limited la.. hehe.

Hadiah mungkin akan ditambah dan diupdate dari masa ke semasa.



Bagaimana pemenang dipilih??


1. Pemenang dipilih berdasarkan entry yang menarik dan cabutan bertuah, juga top referring URL! 



Senangkan nak join GA ni?? Apa lagi, jom lah join!! :)


Bila start GA dan tamat GA??


Tarikh mula pada 11 March 2013 dan akan berakhir pada 1 April 2013..

Cepat- cepat siapa nak hadiah cepat hantar sekarang...


Sebab syaratnya sangat simple, sila lah join. 

END. May ALLAH bless.


Monday, 25 March 2013

Ke mana selepas SPM?


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assaalamualaikum peeps.

Oh yeah. Akhirnya rumah dah ada line balik. Alhamdulillah. Eh. Hari tu dapat result. Tak. Memang tak cemerlang pon. 3A+, 2A, 1A-, 3B+. Apa yang 3B+ tuh? Biology. Chemistry. Physics. Pfffffft! Takpelah, tak ada rezeki. Aku tak sedih tapi terkilan sebab tak dapat nak happykan parents. Sorry. T__T.

Anyhow, dalam masa yang sama, aku happy jugak. Why? Sebab aku dapat A- addmath! Ehh, walaupun A- sahaja, aku sangat bersyukur. Sebab muka aku ni kiranya penghuni tetap kelas pemulihan addmath. Markah addmath masa selaras 22%, tak ke gila tuh? Teacher Omai, cikgu addmath aku sbagi sebijik pelukan gembira sebab aku dapat A- addmath. Atas tangga masa tuh. Sekali lagi aku bersyukur sebab tak jatuh tangga. mihmihmih.
                                                
Bangsa pengkhianat aku ni. Dulu bukan main lagi duk kutuk si addmath ni. Sekarang, nak lap lap bagai. -_-''

                                                       

                                                               
Propa apakah? Semua gambar nak letak labiu bagai. -_-''

Sekarang duk pening nak jadi apa pulak. Tapi rasanya aku dah nekad nak apply TESL. Itu je yang aku pandai pun. ngehngehngeh. Speaking berabuk macam Sazzy Falak dekat channel Fox Plus tu takdelah sangat, tapi mirip ah. muahahahah. *sebijik penampar* Moga moga dipermudahkan segala perjalanan. Amin.

Eh eh. Baru baru ni teserlah kebangangan aku. Oh, nak buat ijazah memang kena ada diploma eh? Aku dengan innesennye ingat kita boleh je apply untuk ijazah terus. Malu betul aku bila tahu kekurangan ilmu diri sendiri. hikhikhik. Nasib baik Puan Emak dan Kakak kakak sudi menjelaskan. Terima kasih~ *lap air mata*

Oh ya. Sesiapa yang sudi berkongsi pendapat atau beri tunjuk ajar, amat hamba hargai. :DD

END. May ALLAH bless.

p/s : gambar daripada abang Google.



Thursday, 14 March 2013

13.03.13 - I'm 18!




بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum peeps.

Hello everyone. I'm officially 18. And hey, 18 rated movies. Guess what? I can watch every single of you. kekekeke. Should we date together? *kidding* . Alhamdulillah and thanks ALLAH for giving me the chances to live up to this age and celebrating the birthday with an awesome date!

Soooooooo thank you for my parents. For taking good care of me since I was a baby. Specially thank for my mother for enduring all the pain during delivering me to this very world. hekhekhek. I love you!

Eh. Mari aku cerita benda yang memang aku hajat untuk cerita. Maren, ye maren itu kelmarin atau semalam atau yesterday dalam bahasa Terengganu. :D. Okey. Maren, Cik Fitri Nadiah dan Fatin Dayana telah bertandang. Bertandang dengan makanan untuk birthday lady! Hahahaha. :D


Tadaaaaaaa~


12 bijik dount. Uwwah!Terima kasih sahabat! Sangat terharu bila they told me that they were already arriving my kampung when suddenly teringat dok beli apa apa lagi untuk birthday lady. So, patah balik ke bandar dan beli Big Apple! Sobs. Terharu~



Kakak balik dari kerja dengan baby di bahu dan plastik di tangan. Plastik kek! Terima kasih. Umur 18 masih dapat kek birthday. Kakak susah payah pergi bakery dulu then pick up dari nursery. Buat u-turn,baru balik rumah. Kek murah pun okey. Ingatan itu lebih penting. kekekeke. tq!


So, sangat happy maren. Moga ALLAH memberkati semua. Sibuk dengan project baru. Buat wishbook! Insya ALLAH jadi kenyataan! Amin. Okey. Bye!


END. May ALLAH bless.





Tuesday, 12 March 2013

Birthday wish dari yang jauh!


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum peeps.

Okay! Marilah berbangga tarikh birthday tahun ini agak lawa. 13.03.13. Di manakah kelawaan itu? kehkehkeh. Tak nampak tak apa. Birthday nya esok, tapi setakat ni dah 3 orang wish. Semua silap tarikh. Haahahaha. Paling hebat, wish dari Apih. Siap mintak maaf sebab wish lewat. Duduk PLKN katanya. Semangat sunggoh! *nampak sangat orang tak ingat birthday aku*. T__T

Anyway, tadi birtday card dari Cik Syahirah yang jauh dah sampai. Jauh sebab berbeza daerah. hikhikhik. Feeling masa dapat kad tu memang happy gila! Sewonok kan bila dapat surat yang bukan rasmi? Nostalgik gittew. Maka, marilah melayan gambar yang di snap oleh telefon murahan aku ini. :D

Ini lah envelopenye. Syah punya envelope lagi klasik! Siap dengan jalur merah biru. uuuuuuuuuu~


 The card. Siap dengan pengukur ketinggian. Saja nak mempersendakan ketinggian aku yang tak tinggi ini. Ehhhh. Tak clear eh? Biasa. Henpon murah.


 Hahaha. Pengakuan terbuka!


 Yang bunga merah tu, penanda buku katanya. Tengkiu sooo much!


Beautifully written novels deserve a beautifully made bookmark~

SEKADAR SELITAN SELINGAN

Ni bday kad untuk Jiera. Wirawati yang berkhidmat secara paksa di kem PLKN. Terharu katanya bila dapat kad ni. wakakaka~


Ni yang aku buat untuk Syah. Oh. Jangan tanya kenapa ada misai. hahaha. 


Uwwah. Kalau korang, happy tak dapat birthday kad handmade? Rasa macam dihargai gittew. Terima kasih Syahhhhhhh! :DD

By the way, result SPM dah dekat. Masa ni lah duk teringat jawab SPM hari tu banyak merapu. Especially Physics + Sejarah. Ohhhh. Nasi dah jadi bubur. Kertas dah ditanda. Cuma mampu berdoa. :D


END. May ALLAH bless.



Friday, 8 March 2013

HI-TEA!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ                                                  


Assalamualaikum peeps.

Hari ni mengeluarkan diri dari rumah untuk mengejoin makan makan feeling hi-tea gittew. Eksaited sunggoh sunggoh. Cik Fitri Nadiah yang telah dapat lesen kereta beliau dengan baik hatinya datang menjemput aku. hurray!

So, lepas solat asar siap siap terus bergerak ke Pekan Batu Enam. Kumpul dekat situ. Pick up sorang lagi member. Pastu terus bergerak ke Pantai Teluk Ketapang. Kita makan sotong celup tepung. Weeeeee~ Cik Nadhirah telah bermurah hati belanja kami. :D . Kami makan di Restoran Firdausi.

Let the pictures tell the story. *bajet vogue gila~*


The sotong. Nadhirah belanja 3 pinggan. Andd, aku habiskan dua pinggan. Ya, aku tahu. Hebat bukan? :D


The udangs yang dikaburi kerak rangup. Udangnya sikit sangat~ So, ambik dua pinggan. :D


Benda yang cucuk cucuk. Dalam gambar ada tiga. Hakikatnya, 13. :D


Meja yang dipenuhi makan. hik hik hik.


Ni ABC aku. Ikhlas lah ye, biasa je. Takdelah sedap sangat.

Aku yang paling kampung ittew. Jubah woooo. Hahahaha. Feeling mak haji gittew.



FRUSTRATIONNNNNN!

Mari mendengar kebengangan aku dan sahabat sahabat. Lepas makan, kitorang amik gambar. Masa tu dekat pukul 7. Mind you, we were taking pictures dekat tempat parking okehhhh. Belakang restoran.  Then, ada la kitorang gurau gurau. Habis je ambik gambar, ada suara perempuan sumbang sound.

"BALIK LA DIK. GHARIB DOH NING. MUKE LAWO SANGAT. PERANGA MACANG MENDE JE."
translation : "Balik la adik. Dah maghrib. Mula lawa sangat. Perangai macam apa je."

Banyak lagi pekerja restoran tu sound dari dalam dapur. Ni yang last lah. Yang awal awal tak berapa clear. Aku dengan semangatnya suruh dia tunjukkan muka. kehkehkeh. Panas jugak hati ni. Kitorang kan customer. Jangan la sound sound. Memang spoil ah. Bukannya kitorang bising dekat kaunter. Actually tak bising langsung okeyyyy. Makanan pun dah bayar. 

Ada jugak akak tu sound guna ayat ayat macam kitorang ni murahan gittew. Lagilah panas. Lepas tu semua macam bad mood. Balik rumah. Bukak fesbuk tadi, semua duk marah marah akak kedai sotong tuh. hikhikhik. Semua duk cakap, makanan tak sedap sangat pun, pekerja pulak biadap. Spoil sunggoh! Kalau bising dalam kedai, aku paham lah kalau dia nak marah. Ni ape cite? Dah lah tak bising. Dekat tempat parking pulak tuuuuuu.

Okey. Tu je. 

END. May ALLAH bless.




Thursday, 7 March 2013

Jom Guna Lactacyd!

                                                                          بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

 Assalamualaikum peeps.

Cececeh. Bajet duta betul title tuh. Tapi takpe, aku tetap nak menyeru kaum wanita supaya ramai ramai guna lactacyd sebagai satu langkah penjagaan miss V anda. hekhek. Kalau nak try je dulu pun boleh. Korang pergi SINI. Lepas tu isi apa yang patut. Nanti dapat sample. Aku suka benda free. Ada orang tak suka ke? Tak suka kasi aku. ngehngehngeh.

Walaupun aku dah lama guna latacyd, aku tetap apply untuk sample. Sebab dia ada dua koleksi baru. Makanya, nanti dia akan bagi sample untuk koleksi baru tu lah. Mari tengok~

                                                                                         
 Terkejut ittew dapat surat cengginiey. *penampar*


 Bila kita nak jadi model atau duta camni? hahaha. mereng aku nih.





 Untuk setiap perisa jenis tu, dia akap apa bagusnya. Mudah betul!


 Satu pek ada 5 ml. So, memang tak lepas lah nak buat mandi. hikhikhik.




Try la pakai. Yang kaler kuning tu siap dengan collagen okay. Jadi mesti la kulit akan cantik kan? Kan? Sooo, guna lah lactacyd. Sebelum ni aku pakai yang biasa untuk daily use. Bau lactacyd ni sangat wangi dan nyaman. Sekali lagi, gunalah lactacyd. :D

END. May ALLAH bless.


                                                                                               

Saturday, 2 March 2013

Giveaway by kak ain & snow


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum peeps.

Haaa. Dah lama tak mengjoinkan diri dalam GA kannn? Maka, aku pun sesaja je join. Sebab? Syarat nya yang sangat simple. Hadiah pun marbelles. Mana mana yang dah terpengaruh dengan cerita pendek aku, sila la join. Jom jom!

Klik je banner kat bawah ni. :D

                                       

Silalah join. Jangan malu. Jangan segan. Hahaha. Macam GA aku yang anjur kan? Hadiahnya memang menawan jiwa dan raga plastik. Andddd, tarikh tutup belum di confirmkan lagi. So, join lah sementara sempat.

END. May ALLAH bless.


                                                                                              

 
Copyright © . Basic Template by Lyssa Faizureen