bazilah abu hassan: HI-TEA!

Friday, 8 March 2013

HI-TEA!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ                                                  


Assalamualaikum peeps.

Hari ni mengeluarkan diri dari rumah untuk mengejoin makan makan feeling hi-tea gittew. Eksaited sunggoh sunggoh. Cik Fitri Nadiah yang telah dapat lesen kereta beliau dengan baik hatinya datang menjemput aku. hurray!

So, lepas solat asar siap siap terus bergerak ke Pekan Batu Enam. Kumpul dekat situ. Pick up sorang lagi member. Pastu terus bergerak ke Pantai Teluk Ketapang. Kita makan sotong celup tepung. Weeeeee~ Cik Nadhirah telah bermurah hati belanja kami. :D . Kami makan di Restoran Firdausi.

Let the pictures tell the story. *bajet vogue gila~*


The sotong. Nadhirah belanja 3 pinggan. Andd, aku habiskan dua pinggan. Ya, aku tahu. Hebat bukan? :D


The udangs yang dikaburi kerak rangup. Udangnya sikit sangat~ So, ambik dua pinggan. :D


Benda yang cucuk cucuk. Dalam gambar ada tiga. Hakikatnya, 13. :D


Meja yang dipenuhi makan. hik hik hik.


Ni ABC aku. Ikhlas lah ye, biasa je. Takdelah sedap sangat.

Aku yang paling kampung ittew. Jubah woooo. Hahahaha. Feeling mak haji gittew.



FRUSTRATIONNNNNN!

Mari mendengar kebengangan aku dan sahabat sahabat. Lepas makan, kitorang amik gambar. Masa tu dekat pukul 7. Mind you, we were taking pictures dekat tempat parking okehhhh. Belakang restoran.  Then, ada la kitorang gurau gurau. Habis je ambik gambar, ada suara perempuan sumbang sound.

"BALIK LA DIK. GHARIB DOH NING. MUKE LAWO SANGAT. PERANGA MACANG MENDE JE."
translation : "Balik la adik. Dah maghrib. Mula lawa sangat. Perangai macam apa je."

Banyak lagi pekerja restoran tu sound dari dalam dapur. Ni yang last lah. Yang awal awal tak berapa clear. Aku dengan semangatnya suruh dia tunjukkan muka. kehkehkeh. Panas jugak hati ni. Kitorang kan customer. Jangan la sound sound. Memang spoil ah. Bukannya kitorang bising dekat kaunter. Actually tak bising langsung okeyyyy. Makanan pun dah bayar. 

Ada jugak akak tu sound guna ayat ayat macam kitorang ni murahan gittew. Lagilah panas. Lepas tu semua macam bad mood. Balik rumah. Bukak fesbuk tadi, semua duk marah marah akak kedai sotong tuh. hikhikhik. Semua duk cakap, makanan tak sedap sangat pun, pekerja pulak biadap. Spoil sunggoh! Kalau bising dalam kedai, aku paham lah kalau dia nak marah. Ni ape cite? Dah lah tak bising. Dekat tempat parking pulak tuuuuuu.

Okey. Tu je. 

END. May ALLAH bless.




6 kelip kelip:

Carl Lesmana said...

dia sound dia jeles letuww . akak kan ramai , bukannya sorang . kalau sorang baru boleh dia nak sound cenggitu . haiyaaa . :)

Qin said...

teluk tapang ? haha .seberang takir oww .

*jomheboh kat teranung best orw ?

bazilah abu hassan said...

hahaha.agaknya lahhh.

bazilah abu hassan said...

hahaha. ba dokk gi pon~

Ainim Suju said...

anggaplah dorang jeles sebab tak dapat nak amik gambar camtu.hehehe

bazilah abu hassan said...

sesungguhnya itulah yang terbaik wahai kak ainim. ngehngehngeh.

 
Copyright © . Basic Template by Lyssa Faizureen