bazilah abu hassan: Bye Cookie!

Monday, 27 May 2013

Bye Cookie!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum peeps!

Long time no writing. Life revolving around like usual. Dapat tawaran ke UPSI. Alhamdulillah. Jadi cikgulah nampak gayanya. hewhewhew. Cikgu English. Memang aku minat pon. Aku doa, semoga bakal student aku tak ada yang tinggi tinggi sangat. Please. Cehhh. Macam konpem konpem jadi cikgu kann?

Dalam masa seminggu nak ke UPSI ni jugaklah henpon murah tu buat perangai. hailaaa. Frust lah jugak. Sebab beli guna duit sendiri masa tahun 2011. Masa tu kann, tak ramai guna touch screen. Pastu ngade ngade beli. Konon nak try lah. Beberapa bulan lepas tu, Android phone dah meletopsss! Henpong aku tu cumelahhh touch semata mata.

Tapiii, aku tak kisah. Kita proceed hidup dengan makhluk alah tu. Sampailah dua tiga hari lepas, kau tekan nombor 7 keluar nombor 8. Tekan 8, keluar 9. Bijakkkk kan? Oh ya, ni henpong lama aku!


Ni lahhh. LG Cookie Fresh namanya. NO WiFi. NO Android. Yang ada Myspace, Facebook and Twitter pre-installed.


So, lepas henpong mogok, aku buat keputusan nak beli henpong baru lahh. Tak boleh lahh beli Android. Belum ada bajet. Bukan Android je, smartphones lain pon tak boleh! Duit dah banyak spend dekat yuran, beli baju, beli kasut, beli alat tulis. So, tak boleh la suka suka nak beli henpong canggih manggih.

Jadi, aku beli ini!
 Menang awkward lahh. Dari touch kepada keypad kann? hahaha. main reason aku beli henpong ni sebab murah. Kedua, cantik. So, kena beli lah.Eh, henpon ni ada installed Viber okeh? Tanjat ittew. Anyway, cuba teka aku beli kaler apa? bhahaha.

Saje nak membebel. Sebab macam dah tak bernyawa blog ni. Kbye.

END. May ALLAH bless.


1 kelip kelip:

Miszyuyu said...

hai sy datang dari contest http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html .. jom join!

 
Copyright © . Basic Template by Lyssa Faizureen