mirror yourself~

by - 12:46:00 pm

As salam.
 Sometimes,, people can be so vain. Pernah tak jumpa orang yang sering merasakan dirinya tidak disukai orang dan sering dijadikan mangsa?? No. I'm not talking about people with low self-esteem. I'm talking about people who always blame and condemn others.

"Dia selalu buat camni dekat aku. Aku tak tahu apa yang dia tak puas hati dengan aku"
"Minah tu selalu jeling aku sampai mata hitam dia jadi putih"
"I dah tak tahan. Apa yang I buat semua salah pada dia"

Pernah tak dengar member member yang mengadu macam ni. Sometimes,, bila diorang mengadu memang betul la. But, bile dah banyak times, dan you pun nampak orang yang dikatakan jeling sampai mata hitam jadi putih tu tak bersalah,, memang betul la diorang ni spesies yang rasa doirang ni victim.

You people! Reflex yourself!
Maybe orang yang macam tak puas hati dengan you tu kecik hati dengan you. Cuba muhasabah diri.
Don't always blame other people. Maybe yang jeling you tu juling. Atau you yang juling dan perasan dia jeling you. Atau diorang yang tak puas hati dengan you tu memang satu spesies dengan you. Molek sangat.

Why don't you guys team up and buat club baru??
' BLAME-AND-CONDEMN-PEOPLE-CLUB'
oke. Tetiba emo. XD

end.

You May Also Like

0 kelip kelip