bazilah abu hassan bazilah abu hassan: school life

Friday, 30 November 2012

school life

                                                         بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 


As salam.
SPM ended. Schoolife ended.
My first thought was 'Yeah!Finally. No more homework.No rules.'
But then,, bila SPM lagi 2 hari nak habis aku perasan something. Benda benda yang leceh macam homework, peraturan, warden,uniform, extra class datang dengan something. And that something were memories.

Sedih woo time peluk peluk ngan kawan kawan. Mind you, mana nak cari kawan yang tak geli share lolipop?? Tak geli share straw?? Yang tido kongsi bantal?? Yang tolong cari kutu time makhluk tu giat mengembangkan generasi?? Yang sanggup bersengkang mata dengar masalah sama sama?? Yang sanggup redah padang pergi guard post order makanan luar?? Yang sedekah maggi walaupun dia lapar?? Yang teman korang bilamana korang demam?? Yang share syiling untuk guna washing machine walaupun dia sendiri tak cukup syiling??


First day sampai rumah, feel sedih tu tak datang lagi. Second day, dah mula rindu. Sibuk duk compare, kalau dekat hostel masa ni buat apa, rehat makan apa, nanti petang nak main apa. Dia punya rindu tu sampai bangun pagi terus TERLIPAT selimut. Puan emak pun musykil. hailah~ Zaman sekolah ni memang precious! Kenangan ngan kawan kawan memang khazanah terbaik dalam hidup.

LONG LIVE SCHOOL LIFE!

END.

1 loves:

miss zerocinta said...

aq rindu gop mu ba .
sedih wase bace blog mu ea
tabiikkk springgg

 
Copyright © . All Right Reserved by bazilah abu hassan