bazilah abu hassan: Third Sem is Done!

Friday, 18 September 2015

Third Sem is Done!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum peeps!

Sooooo, I am done with my third sem. Ya Rabbi, Tuhan je tahu betapa happy dan gumbiranya hati ini menghabiskan sem ketiga degree. Towards the end of the sem tu, memang tersangatlah busy. I had to manage an event, a drama for our assignment the next day and an oral examination the day after the next day. kahkah. Pertama kali hidup terasa seperti pelajar unibasiti. Sebab sebelum ni hidup aku amatlah aman dan damai. kehkeh

 Semua student sepatutnya perform untuk event ni, tapi sebab kami kaki putar belit, berjaya jadi committee. Miahahaha.


 Habis kelas pun nak bergambar ke kak? Perempuan sangattt.


Bibi is not in the picture. But hey, everyone's looking genuinely happy!

Anyway, I had my last paper on 15th September 2015. But! But! But! As my friends and I were entering the hall, I sensed something's off but could not tell what it was. So I sat for my exam, answer quickly and get out from the hall (keluar awal masa exam tu benda biasa in my uni). Dah keluar, tunggu member lain siap lepas tu kitorang gerak gi makan. Macam biasa, masa makan tak pernah tak semangat. Tengah makan baru perasan apa yang off.

I HAVEN'T SEEN OUR ONLY MALE FRIEND (FRED) YET ON THAT DAY SINCE MORNING AND I WAS AWARE THAT THERE WERE EMPTY SEATS IN MY CLASS ROW. OH GODDD THIS CAN'T BE HAPPENING.

Tapi tak sempat gelabah, tengok member tu dah jalan dengan member sorang lagi. Semua kat meja lega like PHEWWWW. THERE HE WAS. HA! WE GOT NERVOUS FOR NOTH

'Cissss. Repeat! Aku overslept.' - fred

Semua macam dah tergamam. Nasi dah rasa pasir kat tekak. Cewah ni ayat novel sangat. Takde. Masa tu aku dah habis makan. Ayam pun tinggal tulang je hah. So kami terkebil kebil tengok dia dalam lima nam saat sebelum masing masing start fire soalan. Memang semua panic habis. Siapa tak panic. Miss final paper weh. Kau boleh relaks? Repeat satu sem 1000 ringgit. Matilah kau noks.

But in the end, everything was fine. He managed to sit for special examination. So no need to repeat the whole semester. Good for him and his financial. hahaha. Tapi memang rasa bersalah. Yelah, kawan kau miss final paper because of overslept. Ada enam orang kawan tapi satu pun tak teringat nak kejut. So sorry Fred! 

Tetiba dah takde benda nak ramble. Well, this sem is good. I've learnt a lot and I hope I've improved a lot too. Aamiin. Anyway, sesiapa ada suggestion nak bagi kurang selebet boleh la sumbangkang. hewhew. Dah masuk berapa sem dah serupa jugak tak lawanya. 

Till then. Be good, do good.
Salam.


p/s: I'm selling cheap English novels at instagram: thebookcabin or you can contact me directly at +60139007636. hiks.




0 kelip kelip:

 
Copyright © . Basic Template by Lyssa Faizureen