bazilah abu hassan bazilah abu hassan: From Carrie Underwood To Girls

Sunday, 3 February 2013

From Carrie Underwood To Girls


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum peeps.

                                                   
Cik Carrie Underwood.

Kenal tak Carrie Underwood? Tak kenal? Well, it's not a big deal if you girls don't know her. Takpe, ALLAH tak marah, polis tak tangkap. Tapi, aku rasa korang kena tahu lagu cik Carrie ni. Actually lagu ni dah lama. Tapi baru teringat nak sharing kan. Dia macam reminder la untuk we girls.

So, we start with her video.


Apa yang korang paham yang Cik Carrie ni nak sampaikan? Tak paham? Lek aaa. Aku mula mula dengar pun menggagau gagau juga nak catch the lyrics. Untuk mudah kan keje, aku sertakan the lyrics.

Hey, good girl

With your head in the clouds
I bet you I can tell you
What you’re thinkin' about
You'll see a good boy
Gonna give you the world
But he’s gonna leave you cryin'
With your heart in the dirt



His lips are dripping honey
But he’ll sting you like a bee
So lock up all your loving
Go and throw away the key



Hey good girl
Get out while you can
I know you think you got a good man



[Hook]
Why, why you gotta be so blind?
Won’t you open your eyes?
It’s just a matter of time 'till you find
He’s no good, girl
No good for you
You better get to getting on your goodbye shoes and go, go, go...
Better listen to me
He’s low, low, low...



[Carrie Underwood]
Hey, good girl
You got a heart of gold
You want a white wedding
And a hand you can hold
Just like you should, girl
Like every good girl does
Want a fairytale ending, somebody to love



But he’s really good at lying girl
Yeah, he’ll leave you in the dust
'Cause when he says forever
Well, it don’t mean much
Hey good girl
So good for him
Better back away honey
You don’t know where he’s been



[Hook]
Why, why you gotta be so blind?
Won’t you open your eyes?
It’s just a matter of time 'till you find
He’s no good, girl
No good for you
You better get to getting on your goodbye shoes and go, go, go...
Yeah yeah yeah, he’s low
Yeah yeah yeah



[Bridge]
He’s no good, girl
Why can’t you see?
He’ll take your heart and break it
Listen to me, yeah



[Hook/Outro]
Why, why you gotta be so blind?
Won’t you open your eyes?
It’s just a matter of time 'till you find
He’s no good, he’s no good



Won’t you open up your eyes?
It’s just a matter of time 'till you find
He’s no good, girl
He’s no good for you
You better get to getting on your goodbye shoes



Nampak? Nampak tak? Highlight bagai tuhh. Bagi aku la, betul la apa yang lirik ni cakap. Lelaki ni memang mulut manis. So, jangan percaya bulat bulat. No, I'm not trying to be prejudice here. I do not mean that every single guy yang puji puji korang tu semua tak guna. Semua mulut manis. Noooo. Tapi sebahagian. Jangan la bila ada yang puji korang nampak cantik pakai peplum pink, terus bangun berdiri pastu jerit kuat kuat " Hei! Kau ni memang mulut manis. Semut pun mampus diabetes kalau sedut ailio kau ".

Tu dah jauh sangat la kan menyimpang. Bagi aku, kalau orang puji, terima. Bersyukur tu jangan lupa. Tapi jangan la bila kena puji terus bajet kan. Terus mula berangan. " Mamat ni suka aku ke? " , " Ermm. Tak sangka pulak aku ni memang comel. " , " Mamat ni mesti nak usya aku ni. " Ini memang angan angan mintak kaki kawan sendiri. Kann? Bersederhana sudahlah. Senyum dan bersyukur. Nak riak lebih lebih tu terpulang.

Tapi tulah. Kita perempuan kena bijak kan? Pandai la control tu. Bagi aku jugak, tak salah jatuh cinta pada orang yang salah. Tu semua satu proses untuk bertemu cinta kita yang betul. Kalau tak melalui kekecewaan, nanti tak gheti pulak menghargai kegembiraan. Kann? Bercinta dengan lelaki yang salah tak apa. Melakukan apa yang salah dengan lelaki tu tak boleh. :D

END. May ALLAH bless.

p/s : February. Hidup lagi kita ni. ALHAMDULILLAH. :D


7 loves:

Hanna Nabiella said...

iyapp, betul2..hahaha, nice entry! :D

Qin said...

memang ar !! semua lelaki penipu !!! huargh!! aku memang nak lenyek sekoq sekoq .. kah3 #macam hulk dah aku

Farah Waheda Wahid said...

Carrie Underwoods...one of my fave!

bazilah abu hassan said...

bekeng nye qinnnn.

bazilah abu hassan said...

thanks for reading! :DD

bazilah abu hassan said...

same here! a very strong voice!!!

Farah Waheda Wahid said...

kann... sangat best... ^_^

 
Copyright © . All Right Reserved by bazilah abu hassan