Tutorial download movie guna Torrent.

by - 2:01:00 pm


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum peeps!

Salam Ramadhan. So, I love to watch movies. And I love to re-watch them. Hence, I need to keep them safely in my laptop. Ramai jugak yang tanya macam mana nak download movie. For me, I use Torrent. Sebab, kalau pakai Torrent ni best. If you lost internet connection masa Torrent dah sampai 99.0% pun, your download won't fail. Nanti dah ada internet connection, dia sambung balik. Best tak?

Kalau malam tu nak tidur tapi tak suka biarkan lappy terjaga, tutup je lah. Torrent tu pandai. Nanti kita switch on lappy dia continue balik download. Tapi, ramai jugak yang tanya macam mana nak download sebab nampak macam complicated. Haaa. Moh akak ajarkan. ihihi. 

1. Download BitTorrent!


Type je bittorrent.com .  Lepas tu click dekat get BitTorrent tu. Pehtu, macam biasa la. Ikut step yang dia bagi. Install macam biasa.

2. Go to Pirate Bay!


Dekat Box yang di-box-kan tu, taip la movie yang nak di donlod. Pehtu, jangan segan silu tekan je enter.

3. Keluar cemni.

Keluar list cemni. Pilih lah yang mana nak. Kalau ada perkataan 'CAM' maknanya movie tu dirakam. Paham paham la kalau dirakam acano kann. Tengok betul betul. Ada tajuk yang sama tapi boleh jadi tu games, audio and e-books. Pilih la Movie. ihih. Pehtu, klik dekat link tu.

4. Then.

Lepas klik dia akan keluar benda ni. Macam details untuk movie tu la. Klik dekat yang ada lambang magnet tu. Sebab dia akan terus direct pada apps bittorrent yang kita donlod tadi. Mudah jadinya.

5. Lepas klik.

Terus keluar pop-up macam ni! Pehtu, klik je ok.

6. Lastly.

Ni lah interface BitTorrent. Yang di-box-kan tu yang kita donlod tadi. Benda ni depends pada kelajuan internet kita la. lembap ke cepat. Lepas dah sudah di donlod, dia akan naik notification. 

Haaa. Clear tak? Simple je kan? Aku dulu guna benda ni terkial kial jugak. Tapi sekarang sebab dah pro, boleh lah nak gebang eksyen eksyen sikit. haha. Kalau nak download subs pulak, boleh gi SINI. Subs semua bagus bagus. Subs tu subtitle yehh.

That's all lah. May Allah bless.

End.

You May Also Like

1 kelip kelip