#4 Jumaat Reminder Kelebihan Ayat Kursi

by - 12:29:00 pm

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum peeps.

Again. Sharing some knowledge. Hari tu surah Insyirah. Hari ni ayat Kursi. Tapi rasanya, kalau ayat Kursi ni ramai yang tahu kann? hee. Never mind, share jugak. Mane tahu ada yang tak tahu. Boleh sharing kat sini.

Aku tahu ni pun daripada mesej someone that I consider as a close friend. He send me a lot of hadis and reminder. So, kite sharing la kat sini. Macam bese la, nak kasi menarik kaann. Sebiji gambar. :D

   
Yang ni ada maksud sekali. Cadangan Kak Didiey. Thanks sis! :D.
Okey, let's get to the real thing. Here are the benefits!

  • Baca pada saat keluar rumah, 70 000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.
  • Baca saat masuk rumah, kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu.
  • Baca setelah berwudhu, darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat.
  • Baca saat tidur, malaikat akan menjagamu sepanjang malam.
  • Baca setelah solat, maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian.

See? So, apa lagi? Jangan tangguh tangguh. Amalkan mulai sekarang. Pasal kemiskinan tu, apa yang aku tahu jugak, banyak kan amal Surah Al-Waqiah. Murah rezeki. Wallahualam. Yang penting amal, doa dan tawakal. He knows the best. Allahuakbar! Salam Jumaat. :D

END. May ALLAH bless.

p/s : peringatan untuk aku jugakk!


You May Also Like

2 kelip kelip